Szexfüggőség

Üdvözlöm,

A férjemmel 12 éve vagyunk együtt és 2 hete megcsalt, mondván kíváncsi volt hogy kell e még más nőnek. Sajnos a szexuális életünk ellaposodott előtte.Maszturbalas és pornó oldalak felkeresese. Mióta megtortent az eset, megbocsatottam neki és sokkal több és izgalmasabb a szexuális életünk. Elmondása szerint már nem mszturbal, viszont a mindennapos pornó oldalak nezegetese nem szűnt meg. Mondtam neki hogy nézzük együtt hogy megtudjuk egymásról mire vagyunk, izgulunk fel. Attól félek hogy kezd a függőség kialakulni nála és segíteni szeretnék neki.Amikor ezt megemlitem hirtelen támad, s azt mondja nem függő, ne beszéljek hulyeseget, csak bekepzelem a megcsalas után.
Előre is köszönöm a válaszát!

Kedves Levélíró! Viszonylag ritka, hogy egy férfi csak nézegeti a pornó oldalakat minden nap, de nem maszturbál a filmnézés közben. De ez még nem jelenti azt, hogy ez az Ön férjénél is így lenne. Lehet, hogy a férje azért nézi a pornó oldalakat, hogy ezzel élénkítse a szexuális fantáziáját, ami aztán jót tesz a szexuális életüknek. A szexuális fantáziálás kifejezetten ajánlott, amikor a szexuális élet korábban már ellaposodott (és nem csak akkor). Ha minden nap nézi az oldalakat, az talán egy kicsit sok ahhoz, hogy ez csupán a fantáziájának a felkeltése legyen, de attól is függ, hogy milyen gyakran élnek szexuális életet.

A minden napos pornó nézéssel egyrészt az a probléma, hogy egyre erősebb vizuális ingerekre lesz szüksége a nézőnek ahhoz, hogy izgalmas legyen. Minnél extrémebb, a valóságtól minnél inkább elrugaszkodottabb pornót néz, annál nehezebb lesz számára megfelelni a való életben, ahol nem minden olyan élvezetes a nőnek, mint sok pornó filmben, az aktusok nem addig tartanak, mint a filmekben, a nőnek egész másra van szüksége, mint egy pornó színésznőnek. Másrészt abban az esetben, ha a párja maszturbál is pornó nézés közben, az merevedési problémához vezethet. Sok fiatal férfi tapsztalja, hogy míg maszturbálás közben nincs problémája, a párkapcsolatban merevedési zavara van, ami nagyon sok esetben megszűnik, amint teljesen abbahagyja a pornó nézést vagy például heti egy alkalomra lecsökkenti.

Visszatérve arra, hogy a férje függő vagy sem, ez attól is függ, hogy ha le akarna szokni róla, akkor le tudna-e és milyen céllal nézi a filmeket, mennyi ideig és mit csinál közben. Jó az ötlet az Ön részéről, hogy nézzék együtt, méghozzá olyan pornót, ami mindkettejüknek élvezetes és valóban csak jobbítja, megfűszerezi az együttlétet. Itt is törekedni kell a mértéktartásra, hogy ne ez legyen a standard, hanem csak változatosságot hozzon az együttlétekbe.