Miért undorodott meg tőlem a feleségem? Miért nem tudja elviselni az érintésem…vissza lehet e csinálni a házasságom?

A probléma ami miatt segitséget szeretnék kérni:
– 6 éve vagyunk együtt a feleségemmel, abból 3 éve házasak. Van 2 gyönyörű gyermekünk abból a kisebbik 1,5 éves, nagyobbik a nevelt fiam 9 éves (de úgy nevelem mintha a sajátom lenne mert a vérszerinti apja nem tartja vele a kapcsolatot). Szülés óta a párom nem tudja elviselni a jelenlétemet. Fizikai kontaktustól rosszúl van. Lényegében már az érintésemtől is kirázza a hideg.
Elkezdtünk beszélni ezekről a dolgokról és azóta a jelenlétemet eltudja viselni, sőt némileg visszatért az élet a normális kerékvágásban amig 1-2m tévolságot tudok tőle tartani. Viszont ha nem masszirozás céljából érek hozzá, legyen az egy ölelés vagy simogatás már szemmel láthatóan kirázza a hideg vagy undor fogja el. Viszont annyira “elfajultak a dolgok” hogy mivel más férfi érintésétől a párom nincs rosszúl, hogy felhozta a kérdést mi lenne ha nyitott házasságban élnénk?Az a helyzet hogy jó magyar módra, elvagyunk adósodva, tele vagyunk hitelekkel…válás nem megoldás.

Kedves Levélíró! Érdemes lenne elmenjenek szexuálpszichológushoz, ha a felesége is szeretné megjavítani a kapcsolatukat. Akkor nem csak ketten, hanem külön-külön is beszélnének a terapeutával és fény derülhet arra, amit lehet, hogy a felesége sem ismer fel, hogy mi vezetett oda, hogy nem fogadja el az Ön közelségét. Előfordul, hogy egy életeseménynek van ilyen hatása, de az sem ritka, hogy a pár egyik tagja egy külső kapcsolatban szerzett olyan élményt, ami után a megszokott kapcsolat már nem elég jó. Vannak lehetőségek, amelyeket egy szexuálpszichológus javasolhat és megjavítható a szexuális élet és az együttélés. Egy külső, objektív fél gyakran jobban tud segíteni, mint a párok önmaguknak. Ha a felesége nem szeretne terapeutához fordulni, annak is megvan a jelentése, de hátha ő is szeretné a kapcsolat jobbítását. A nyitott házasság csak ideig-óráig megoldás, de csak az egyik fél számára. Amint Ön is keresni külső partnert, nem biztos, hogy a felesége ezt könnyen elviselné.