Vezetőnek születni kell?

Amikor jó vezetőket látunk a munkahelyünkön, a közéletben vagy csoportok élén, gyakran arra gondolunk, hogy ők igazi, született vezetők.

De nem csak abból lesz jó vezető, aki már gyerekkorában is a társai élére állt, már a játszótéren is ő határozta meg, hogy mit játszanak a többiek vagy valamiben más, különlegesebb, mint a többiek, ami lehetőséget, sőt jogot teremt ahhoz, hogy vezetővé váljon.

Van, aki egy tragikus esemény vagy küzdelmek hatására válik vezetővé: ez lehet egy esemény, egy közelálló személy elvesztése, igazságtalanság átélése vagy olyan „lehetőség”, amely könnyebb utat biztosíthatott volna a személy számára, morális okokból mégsem élt vele. Ilyenkor megváltozik az ember gondolkodása, már mást tart fontosnak, mint korábban, „előjön” belőle a vezető és megváltozik az élete.

Vezetővé válhat valaki politikai vagy társadalmi eszme hatására: ekkor a személy élettörténete összekapcsolódik egy csoport történetével és egy politikai vagy ideológiai eszme hatására válik vezetővé. A magyar politikai életben most is tanúi lehetünk fiatal férfiak, fiúk, nők spontán vagy tudatos kiemelkedésének, akiknek a szavára egyre többen figyelnek és egyre többen követik őket.

Gyakori, hogy valaki tanulási folyamat révén lesz vezető. Se nem született rá, se nem az események hajtották efelé, hanem tudatosan, tanulással készült a vezetői szerepre vagy szülei „hajtották” ebbe az irányba. Az ilyen vezetőből is válhat jó vezető, ha megfelelően elsajátítja a szükséges képességeket, szorgalommal, kitartással megtanulja, hogy mi kell ahhoz, hogy jó vezetővé váljon és tanul az elkövetett hibáiból, bukásaiból. Sokszor segít, ha van előtte egy pozitív, de akár negatív szerepmodell, akitől a követendő és elvetendő példákat is megtanulhatja.

Ha Ön vezető, milyen módon vált vezetővé? Ossza meg velünk a történetét!

 

forrás: B. Shamir, G. Eilam