Párcsere

Tisztelt Doktornő!
Párommal 5éve vagyunk együtt a sexuális életünk jó… legalábbis eddig azt hittem. Párom párcserés sexet akar velem. Én ezt nem akarom… és félek, hogy emiatt elveszitem.
Mindegyikünk élt már házasságban és voltak kapcsolataink de én még soha nem találkoztam ilyen kéréssel. Párom volt felesége és régi párjai mind ellenezték ezt a kérését.
Minden másban tökéletes összhangban vagyunk, félek emiatt elveszitem. Mit tegyek ? Nagyon szeretem, együtt élünk és gyerekeink is tesvérként szeretik egymást. Félek, hogy elveszitem…
Én nem tudok osztozni azon akit szeretek, ő is szeret és mondja hogy csakis velem akarja ezt kipróbálni… nekem nem megy :(Mit lehet ilyenkor tenni???
Szíves válaszát megköszönve!
Henriett

Kedves Henriett! Az bíztató, hogy tökéletes az összhang Ön és a párja között és szeretik egymást. Azt javaslom, hogy üljenek le egy őszinte beszélgetésre és annak ellenére, hogy valószínűleg már elmondta a párjának, hogy Ön nem szeretne párcserét, mondja el neki azt, amit itt is leírt, hogy annyira szereti, hogy nem kíván osztozni rajta más nővel. Az Ön számára a szex érzelmeket is jelent, nem tudja pusztán egy aktusként kezelni. Ha ez így van, akkor ráadásul óriási ellenállást, akár undort vált ki Önben akárcsak a gondolata, hogy Ön egy másik férfival legyen. Az pedig szomorúságot keltene Önben, ha a párját mással látná vagy elképzelné élvezkedni. Vannak férfiak, akiknek ez izgalmat okoz, de ha a párja szereti Önt, bizony meg kell értenie, hogy ha szereti, akkor ne kényszerítse Önt olyanra, amitől teste, lelke elborzad. Beszéljenek arról, hogy a párcserén kívül mi elképzelhető, ami mindkettejüknek örömet okozhat és még nem próbálták ki. Arról is beszéljenek, hogy mi minden miatt szeretik egymást, mit szeretnek a másikban a szexen kívül. Remélhetőleg, a párjának is fontosak azok az értékek, ami miatt már öt éve együtt vannak és jól érzik magukat egymással és nem áldozza fel egy olyan új kapcsolatért, amiben lehet, hogy szóba jöhet a párcsere, de ki tudja, hogy más területeken meglesz-e az összhang.