Fáradtság

20 éves, első éves egyetemista vagyok, aki élete legnehezebb időszakát éli.
Amióta az eszemet tudom, rettenetesen zavar a súlyom, alakom, nevezzük ezt bárhogyan. Ez meghatározza minden lépésemet, hangulatomat, a fejemben jár mondhatni állandóan. 3 évvel ezelőtt 20 kilót adtam le nagyon kemény munkával és rengeteg változtatással. Nem mondhatom, hogy teljesen elégedett voltam, de végre rendben volt az életem.
Egy éve derékfájásra panaszkodtam (gerincprobléma), ami időről időre jelentkezett, mígnem 4-5 hónappal ezelőtt újra, azóta is tartó fájdalommal az életem része. Az utóbbi évben rengeteget dolgoztam, tanultam, nem sokat aludtam, így vissza is híztam nagy részét.
És így jutunk el a mai naphoz.. Ha a tükörbe nézek nem magamat látom. A testem nem az enyém, valami megváltozott. Aki ismer, tudja, nem vagyok rendkívül érzékeny, de az utóbbi hónapokban minden napot a WCben sírva kezdek. A fájdalom egy dolog, de a lelki fáradtság túl sok. Mit tehetnék?

Kedves Levélíró! Gondolja át, hogy hogyan tudná átalakítani a mindennapjait. Vannak-e olyan tevékenységek, amiket nem feltétlenül muszáj végezzen? Van-e olyan feladat, amit másnak át tud adni? A megmaradó feladatok esetében pedig gondolja át, hogy azokat hogyan, a nap melyik szakában lehetne hatékonyabban elvégezni, hogy maradjon ideje pihenésre. Kezdjen el reggelente 15 percet relaxálni (keressen az interneten olyan vezetett relaxáció hanganyagot, ami szimpatikus Önnek) és válasszon valamilyen mozgást, sportot, amit a derékfájása ellenére tud rendszeresen végezni. Idézze fel azt az állapotot, amikor sikerült 20 kilót lefogynia és gondolja végig, hogy az akkori életviteléből, szokásaiból mit tudna, kellene most újra megvalósítania. Ha egyedül nem megy, érdemes terapeutát felkeresnie, aki vezeti Önt ebben a folyamatban és aki segíthet abban, hogy amikor elbizonytalanodik, elkedvetlenedik, motiválja Önt, hogy Ön is tudja motiválni önmagát.