Elmúlhatatlan szerelem

Tisztelt Pszichológus,
volt egy számomra nagyon erős párkapcsolatom,vele éltem meg életem Szerelmét, a szó nagybetűs értelmében Sajnos ez a fiú elhagyott,most vagyok 28 éves, ez 7 éve történt.Igaz, csak 1 évig tartott a kapcsolat, de részemről ennyire intenzív még sosem volt semmi,pedig nagyon nyitott vagyok.A szakítás után felkerestem egy pszichológust, át is beszéltük mi vezethetett ahhoz, hogy ennyire kötődöm hozzá.Önbizalomhiány, nárcisztikus szülők-ezek elősegítették,hogy egy szintén nárcisztikus pasihoz vonzódjak ennyire, és ne tudjam elfelejteni.
Bármennyire tiszta ez számomra – amúgy is egy racionális ember vagyok,úgy érzem ennek mélyebb okai vannak, amit a keleti filozófiában lehet csak megtalálni. Olvastam a reinkarációról, úgy hiszem nekünk az életfeladatunk lenne együtt lenni.Évi kétszer beszélek vele,bár 3 évig egyáltalán nem beszéltünk a szakítás után,szerelmes is lettem, de nem annyira, mint vele. Megőrültem,hogy jó terapeuta után matematikusként ilyeneken gondolodom?

Nem őrült meg, ha matematikusként hisz a reinkarnációban és úgy gondolja, hogy Önöknek életfeladatuk lenne együtt. Tulajdonképpen mindegy, hogy azt gondolja-e valaki, hogy előző életéből kötődik a volt szerelméhez vagy hétköznapian csak élete szerelmének tekinti az elvesztett párt, valószínűleg arról van szó. hogy tudatosan és tudattalanul rendkívüli módon kötődik hozzá és nem akarja elveszíteni. A tapasztalat az, hogy akkor sem könnyebb, ha hisz valaki a reinkarnációban, mert a másik ember szabad akarata gyakran lesz akadálya annak, hogy a volt szerelmesek újra egymásra találjanak. Mivel még mindig beszélnek néha, érdemes erről őszintén beszélgetni, hogy mit gondol a másik, elképzelhetőnek tartja-e, hogy újra együtt legyenek és újra szerelmes legyen Önbe vagy az ő részéről ez már csak barátság. Ha ez utóbbi, akkor érdemes pszichológus segítségével egy veszteség feldolgozást csinálni, ami segíthet abban, hogy Ön elfogadja, hogy nem együtt fogják leélni az életüket. Ha a volt párja esetleg kecsegteti azzal, hogy újra folytathatják a szerelmi kapcsolatot, akkor is érdemes elgondolkozni, mert előfordul, hogy egy ködös ígéretnek élve valaki egy életen át várja vissza a szerelmét. Lehet, hogy újra eljön Ön számára egy másik szerelem, ami nem pont olyan lesz, mint ez, de abban is meg fogja találni a boldogságot.