Anya-fia kérdés

Közel egy éve vagyunk együtt a barátommal. Nagyon hamar egymásra hangolódtunk, azt éreztem és talán még most is, hogy nagyon jók vagyunk együtt. Az egyetlen probléma az hogy  úgy érzem  a szülőktől illetve egykori lakhelyétől nem tud elszakadni. A barátom amíg én nem voltam, minden hétvégén hazament mert ott érezte jól magát.
Eleinte működött köztünk hogy néha ment csak haza de pár héttel ezelőtt derült égből villámcsapásként a honvágya miatt teljesen kiborult, bizonytalan lett.
Azt kérte tőlem hogy járjak vele sűrűbben haza, amibe bele is mentem annak ellenére hogy az édesanyjával se nem pozitív, se nem negatív volt a találkozásom, bár talán egy kicsit többet vártam volna az egésztől. Viszont számomra is furcsa dolgokat tudtam meg tőle az édesanyjával való kapcsolatáról ami aggodalomra ad okot. Nagyon jó a kapcsolatuk, folyamatosan tartják a kapcsolatot a közösségi oldalon, szinte minden nap beszélnek telefonon, de ami igazán aggasztó, hogy elmesélte hogy ha úgy adódik akkor az édesanyjával alszik. Ilyenkor előfordul ha éppen beszélgetnek valamiről és elálmosodnak, akkor együtt alszanak el. Megmondom őszintén, nekem ez nagyon taszító. Olyan képet alkotott a fejemben magáról mintha egy anyjától el nem szakadó férfi lenne és a bántó az hogy ugyan sejti hogy én nőként erről mit gondolok de ő akkor is úgy gondolja hogy akkor alszik édesanyjával amikor akar, mert ők nagyon jóban vannak
Nem tudom mitévő legyek, azt érzem hogy vagy alkalmazkodom és sűrűn hazajárok vele mindennek ellenére hiszen ő ezen nem fog változtatni vagy ha nem bírom ezt elfogadni akkor akármilyen jó embernek is tartom, elengedem.
A családtagjaim és a barátaim szerint ez nem normális akkor sem jóba vannak és ne okoljam magam amiért ez engem zavar hiszen egy férfit szeretnék akivel közös önálló életet tudnánk kialakítani de félek, ha ez így megy tovább egy anyuka idealizálás mellett csak mellékszerepem lenne.
Lehet hogy még nem nőtt fel a barátom? 

Köszönöm előre is a válaszát!

Kedves Levélíró!
Ami a barátja és az anyukája között történik, az kóros. Már csecsemőkor után közvetlenül sem jó, ha a fiú (de akár egy kislány is) az anyjával alszik. 
Ha a barátja szeretne leválni az anyjáról, ebben egy pszichológus tudna segíteni, mert egyedül gyakran nehéz. De láthatólag ő nem akar leválni és az anyja sem engedi. 
Nehéz lesz, lenne Önnek versenyre kelni az anyukával. Meg lehet próbálni, de ehhez Ön kevés, ehhez a párja is kellene. 
Érdemes erről beszélgetni a barátjával, hogy ő hogy látja, mire lenne hajlandó vagy képes. 
Anélkül, hogy megmondanám Önnek, hogy mit tegyen, hiszen Ön dönt, megfontolhatja a fentieket és abban biztos lehet, hogy jogosak az aggódó kérdései.